Broek in Waterland

Broek in Waterland is een oud schippersdorp, waar veel reders, kapiteins en rijke kooplieden in de 17e en 18e kwamen wonen. Hun rijkdom maakte Broek in Waterland één van de meest welvarende dorpen in de omgeving. Prachtige houtsnijwerken, details en interieurs werden maatstaf voor de welvaart. De panden werden in een diversiteit aan pastelkleuren geschilderd, maar in magere jaren vooral in grijstinten… In dit pittoreske Broek in Waterland ligt centraal een prachtige houtskeletbouw woning welke enigszins verouderd was in functionaliteit en achterstallig in onderhoud. Veel van de authentieke details waren weggewerkt of inmiddels vergaan. Uit oude foto’s en tekeningen is, samen met de opdrachtgever, een plan van aanpak gemaakt. De woning is nagenoeg verdubbeld qua volume om alle moderne functionaliteit te bieden, en alle detaillering is teruggebracht in de oude stijl. Ook bouwtechnisch zijn er wat moderniseringen doorgevoerd: wanden, vloeren en daken zijn voorzien van voldoende isolatie, de installaties zijn vernieuwd zodat de woning weer comfortabel is en met een gerust hart de komende jaren weer tegemoet kan zien!

https://www.google.nl/maps/@52.4368789,4.9920408,3a,75y,239.75h,87.31t/data=!3m6!1e1!3m4!1sJF5HkjDnZpkstIJD1OIQ0Q!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1

http://www.oudbroek.nl/?ID=ed787225666d45687ba1b5fd8

https://nl.wikipedia.org/wiki/Broek_in_Waterland


Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s