Initiatiefgroep Nieuw Zwembad Castricum

De initiatiefgroep Nieuw Zwembad Castricum is een groep van ruim 30, zeer betrokken inwoners, van Castricum die -enerzijds uit belangstelling, of op basis van hun kennis en kunde- bijgedragen hebben aan deze visie op de realisatie van een fraai nieuw sportcentrum voor Castricum.

Het plan is gebaseerd op de visie dat het Sportcentrum een sport- en ontmoetingscentrum is waar sport, bewegen, welzijn, onderwijs en zorg integraal met elkaar zijn verbonden. Vanuit deze visie is het dan ook belangrijk om per direct het gehele Sportcentrum te realiseren inclusief de sporthal.

Het op termijn aanbouwen van een sporthal aan een zwembad is een nodeloos dure en niet-kosten efficiënte ingreep. Besparen nu betekent veel hogere kosten later. Hier wordt in de financiële sectie van dit document nader op ingegaan. Met onze aanpak worden de synergetische effecten van het bijeenbrengen van zwembad en sporthal, binnen het kader van samenwerkende verenigingen en het vergroten van de sociale cohesie, per direct gerealiseerd.
Ons uitgangspunt is dat door het benutten van twee vrijkomende locaties (oude zwembad en oude sporthal) aan veel van de gemeentelijke doelstellingen over bouwen voor de onderkant van de markt tegemoet gekomen kan worden. Uitstel van benutten van beide locaties betekent uitstel van het bieden van mogelijkheden voor een woning voor o.a. starters, statushouders en inwoners in problemen.

De multifunctionele functie van de accommodatie samen met het belang van een adequate zwemvoorziening in het kader van zowel toerisme als zwemvaardigheid hebben geleid tot een (beperkte) uitbreiding van het beoogde voorzieningenniveau.

Introductie filmpje: https://youtu.be/P59RVZVxo2c

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s