Werkwijze

Stappenplan (Ver-)bouw

Werkwijze

In een inleidend gesprek gaan we samen met de opdrachtgever op zoek naar de essentie van het beoogde ontwerp en kijken we natuurlijk of we de spreekwoordelijke “klik” hebben. Daarna brengen we samen in kaart wat de eisen, wensen en normen zijn alvorens een programma van eisen op te stellen, welk leidinggevend wordt in het verdere ontwerpproces naar een creatief en professioneel concept. Onze kracht ligt in het snel vertalen van programma’s van wensen/eisen in creatieve ruimtelijke oplossingen met meerwaarde voor uw woning of bedrijfspand! 

 
Van klein tot groot project, we houden van korte lijnen, en korte “slagen”, dat wil zeggen: uw project wordt met kennis van zaken, en snelle, gerichte oplossingen gerealiseerd, waar nodig met externe specialisten binnen ons netwerk. Waar nodig inzichtelijk gemaakt met 3D modellen. Uiteraard leveren we alle diensten die voor het realiseren van een gebouw nodig zijn: schetsplan, haalbaarheidsonderzoek (indien nodig inclusief kosten-begroting), voorlopig- en definitief ontwerp van gebouwen (en omgeving!), bouwvergunningsaanvragen, bestekstukken met de daarbij behorende technische uitwerking en detaillering. We kunnen u adviseren en begeleiden, inzake (nieuwe-)huisvesting, en we zijn ervaren in renovatie, herbestemming, verbouwen en transformeren van bestaande gebouwen. Samen met u zoeken we naar de meest duurzame oplossingen voor techniek, constructie en materialen.

Woningbouw

In de snel veranderende woningbouw, waarin eisen en wensen aangaande comfort en techniek steeds hoger komen te liggen, kunnen we -samen met u- kijken wat voor u de mogelijkheden zijn. We kunnen helpen bij zowel nieuwbouw van een zgn. “nul-op-de–meter” woning, maar ook bij het isoleren en/of aanpassen van uw bestaande woning of -bedrijfspand. Verhuizen bij veranderende gezinssamenstelling is dan ook niet altijd noodzakelijk, denk eens aan aanpassingen aan de bestaande woning om bijvoorbeeld een in-/aanwonend familielid een plek te geven (De zgn. rugzak- of kangoeroe woning, of -voor uw beginnende bedrijfje- een bedrijfswoning)

Vrije Kavel

Stel, u heeft uw oog laten vallen op een fraaie vrije kavel en bent van plan uw vrijstaande droomhuis te realiseren. Maar al te vaak nemen mensen genoegen met een zgn “confectie” woning, of bouwpakket, zonder goed de mogelijkheden van mooi maatwerk onderzocht te hebben: het hoeft niet altijd (te) duur te zijn… Door in een vroegtijdig stadium een analyse en inventarisatie van de stedenbouwkundige randvoorwaarden maken omtrent uw kavel en/of locatie kan er optimaal van de kansen gebruik gemaakt worden!

 

Utiliteitsbouw

Uiteraard wilt u zich onderscheiden in uw kantoor, praktijk of horecagelegenheid. Bouwkundig Ingenieursbureau Fruitema kan u hierbij van dienst zijn; van het verwerven van een kavel tot het ontwerpen en realiseren van uw unieke, persoonlijke pand! Wij zoeken voor u de meest creatieve en originele oplossing voor uw opdracht (en budget!), en kunnen voor u het gehele traject van het opstellen van het programma van eisen, het maken van het ontwerp, opstellen van bouwaanvraag stukken als ook het aanbesteden van werken, tot aan de begeleiding van de kwaliteit in de uitvoering verzorgen. Voor een compleet plan, maar uiteraard ook voor de diverse onderdelen, kunnen wij voor u als “spin in het web” fungeren om de begeleiding van de realisatie van uw plannen .

Wij hebben inmiddels al 20 jaar ervaring in diverse branches opgedaan zoals; nieuw- (en ver)bouw in de kantoorbouw (front-/Backoffice) gezondheidszorg, groepsverblijven, scholen, horeca, poppodium en winkelruimten.