Nieuw Kooiplein

Met het vertrek van de supermarkt van het Kooiplein is ook de grootste publiekstrekker verdwenen. Voor veel -vooral ouderen- uit de zeehelden- en componistenbuurt was de kleine supermarkt een dagelijks ontmoetingspunt. Niet alleen wat eten kopen voor vanavond, maar je ziet de mensen uit de buurt weer even, tijd voor een praatje, de laatste nieuwtjes uitwisselen… Boodschappen kun je tegenwoordig makkelijk bestellen, maar het sociale deel van het plein wordt zeker gemist! 

Nu de levendigheid uit het plein is, en het grootste deel van de winkels leeg staat, wordt de tand des tijds pijnlijk zichtbaar… De oorspronkelijke winkelpuien uit de jaren 60 zijn oud en versleten, en bijna niet meer te repareren. De installaties zijn eindeloos aangepast, het metselwerk is hier en daar slecht, dakbedekking die al ruim over de houdbaarheidsdatum is, kortom; alles is verouderd, en hóóg nodig aan vervanging toe. Het einde van het één kán natuurlijk óók een startpunt zijn van een nieuwe -unieke-  ontwikkeling! In samenwerking met de directe belanghebbenden kunnen we een nieuwe- en duurzame start van het plein maken! We kunnen het samen weer tot een gloednieuw kloppend hart van de buurt maken!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s