Juliana van Stolbergschool

De OBS:  Juliana van Stolberg school was na 50 jaar toe aan een opknapbeurt. Samen met ir. Wim Vleeskens hebben we een plan van aanpak opgesteld. Enerzijds om het achterstallig onderhoud van de bestaande situatie in kaart te brengen, en anderzijds de ruimtebehoefte eens goed onder de loep te nemen. Het bleek dat de bestaande aula meer permanent gebruikt werd als klaslokaal dan waar ze oorspronkelijk voor bedoel was. Bijkomend probleem in deze: het vormde de enige verbinding tussen beide vleugels van de school…

Als oplossing is een deel van de patio tussen beide vleugels opgeofferd als multifunctionele ruimte (MFR).  De wand tussen aula en MFR is volledig te openen waardoor bij grote voorstellingen de aula en MFR samengevoegd kunnen worden om iedereen plaats te bieden. De MFR wordt nu gebruikt als overblijfruimte, kooklesruimte en tijdelijke lesruimte voor kleine groepjes. De grote overstekken zorgen in de zomer voor een niet al te grote opwarming van de ruimte, en in de winter voor een speels kleurenpalet door de ruimte door de verschillende gekleurde glasvlakken.

bouw: Bouwbedrijf Gebr. Apeldoorn

E-installaties:

http://www.degraafelektrotechniek.nl/elektrotechniek/frameset_elektro.htm

http://www.google.nl/maps/@52.5525648,4.6674355,3a,75y,352.81h,79.16t/data=!3m6!1e1!3m4!1s70KB3D0ekCjx4O0TTdt_cw!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s