5 Appartementen en winkels Dorpsstraat 31/33 te Castricum

Dorpsstraat 31/33

Dorpsstraat 31/33 te Castricum. 5 Appartementen en winkelruimte in hartje Castricum.

De bestaande zuivelwinkel van de familie Langeveld op de Dorpsstraat 31/33 te Castricum stond al enige tijd leeg. Het pand uit begin vorige eeuw heeft al menige winkel activiteit in zich mogen herbergen: zonnestudio, zuivelwinkel, wol-winkel en modezaak… Van oudsher natuurlijk een mooi punt langs de tramlijn die er ooit voor langs liep!

 

In het plan voor nieuwbouw is plaats gemaakt voor wat winkelruimte op de begane grond, een viertal kleinere appartementen, en één penthouse met dakterras. Om een overgang te maken van de lagere- naar de reeds gerealiseerde hogere bebouwing in het middendeel van de straat, en een aansluiting te vormen naar de maat en schaal van de straat, is het plan “in tweeën” geknipt. In overleg met gemeente zijn er in detaillering en materialisering kleine referenties naar de oude vertrouwde bebouwing gemaakt. Met zowel franse balkons aan de westzijde als balkons aan de oostzijde maken dat er altijd ergens in huis genoten kan worden van de zon!

http://www.oit.nl/

http://honhoff.nl/

https://www.google.nl/maps/@52.5458775,4.6616275,3a,75y,132.26h,99.16t/data=!3m6!1e1!3m4!1sLHIYxJfJ8SCjYK3MVhVgnw!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1


Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s