Muttathara Castricum

Stichting “Castricum red Muttathara” is een organisatie ter ondersteuning van projecten en groepen in ontwikkelingslanden. Al sinds 1983 ondersteunt de stichting goede doelen -op het gebied van armoedebestrijding, educatie en gezondheidszorg- in India, en inmiddels ook Afrika en Latijns Amerika. De inkomsten komen nagenoeg volledig uit de opbrengst van de winkel.  De ca. 80 vrijwilligers zorgen 3 dagen per week voor het innemen, opknappen en verkopen van ingebrachte tweedehands goederen.

Winkel was een wat flatteuze naam voor de ruimte waar deze lang gevestigd was; het was een relatief donkere, tochtige ruimte zonder herkenbare hoofd- en goedereningang, maar wel met een “lekker rommelige sfeer van Koninginnedag” (een walhalla voor de koopjesjager!) Deze sfeer diende dan ook zoveel mogelijk bewaard te blijven!

Door functioneel de winkelruimte en de overige functies een wat duidelijkere plek te geven is er helderheid gecreëerd in de routing. Het dak heeft een extra isolatielaag gekregen en de verouderde dicht geschilderde lichtstraten zijn vervangen waardoor de winkel veel meer gebruik maakt van natuurlijk daglicht, wat de winkel-/marktervaring veraangenaamd.

In de oude situatie had de gevel nauwelijks uitstraling en er diende daarom een duidelijke voorgevel van de winkel gemaakt te worden, bijpassend bij de functie van een kringloopwinkel. Gekozen is om de bestaande gevel te bekleden met zgn. eternietplaten en de Hoofd- en goederenentree te accentueren met een omranding van Cor-Ten staal.

Binnen is een goed herkenbaar kassagebied gemaakt, en per afdeling een vitrine met een specifieke kleur zodat er voor de klanten overzicht in de winkel is. De vitrines bieden, naast licht in de donkerste delen van de winkel, de ruimte om de fraaiste producten van de afdeling ten toon te stellen. Al met al een kleurig geheel!

http://www.muttathara.nl/

http://www.denijs.nl/nl/particulier/algemeen/over-de-nijs-castricum

E-installaties:

http://www.rorije-elektrotechniek.nl/

W-installaties:

http://www.vloerfrees.nl/

https://www.google.nl/maps/@52.5415902,4.6644715,3a,41.3y,169.73h,85.04t/data=!3m6!1e1!3m4!1s32npx4FuijBmeb2UVYIwhQ!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1


Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s